Vandaag, 18 januari, is het weer Blue Monday. Deze dag zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Maar waarom?
 
We zitten in een lockdown en misschien zijn de goede voornemens bij vele al mislukt. Het is nog steeds vroeg donker en ’s morgens laat licht. Vaak is het koud en nat en het is onbekend of we dit jaar wel met vakantie kunnen. Bovendien is het weekend net voorbij en is de maandag het begin van een lange werkweek. Voel jij dit ook zo? Lees hieronder 5 tips zodat jij deze dag nét iets makkelijker door komt.
 

1. Maak jezelf blij 
Zorg goed voor jezelf en wees niet te streng. Begin de dag met een lekker ontbijtje. Ga na de lunch niet meteen weer aan het werk maar maak een wandeling. Het daglicht op zoeken werkt tegen depressieve gevoelens en door de frisse lucht voel je je fris en fruitig.

2. Geef een complimentje
Geef vandaag extra veel complimenten en je zult zien dat je ze terug krijgt. Een complimentje krijgen doet vaak goed voor je humeur. Jij blij en je collega blij = win-win!

3. Blijf lachen
Lachen is ook vandaag het beste medicijn. Door lachen maak je endorfine aan en dat heeft een positief effect op je stemming en gevoel. Bekijk leuke kattenfilmpjes op Facebook of trek gekke bekken met je collega. 

4. Plan leuke dingen vooruit
Pak je laptop erbij en boek die ( auto) zomervakantie en leef ernaartoe. Geniet alvast van de voorpret.

5. Geef kleur aan je Blue Monday

 Leuke dingen hoef je niet alleen in het weekend te doen en op deze manier eindig je deze dag positief. Ook al zitten we in een lockdown geluk creeer je zelf. 

 

Vergeet niet te realiseren dat het gewoon een normale dag is. Laat je dus niet te veel meenemen door de Blue Monday-hype. Het is een gewone dag, die vanzelf voorbij gaat. Voor je het weet is het alweer dinsdag!