Werken als intercedent

Meer info? Neem contact met ons op via WhatsApp.

Stuur een WhatsApp

Een baan als intercedent

Is het werken als intercedent iets voor jou?
Een intercedent is een échte matchmaker en brengt
dagelijks werkzoekenden en bedrijven bij elkaar. 

Als intercedent maak jij het leven van veel mensen mooier.
Dankbaar werk toch? Wij vinden van wel. Jouw missie is
om het beste in mensen naar boven halen en zorgen dat
mensen met plezier naar werk gaan. Jij helpt mensen aan
een baan die echt bij hen past. Jij weet als geen ander dat
er meer komt kijken bij een goede match dan een
passend cv en een vacature.

Vacatures intercedent

Zoeken naar kandidaten

In je functie als intercedent krijgt alle vrijheid om geschikte kandidaten voor een vacature te vinden. Met een ondernemende instelling en een dosis creativiteit ga jij aan de slag. Je schrijft een aantrekkelijke vacaturetekst en plaatst de vacature online. Op onze eigen website, maar natuurlijk ook op de jobboards en social kanalen. Nu hopen dat de reacties binnenstromen!

Afwachten doe jij natuurlijk niet. Als intercedent ga je ondertussen proactief op zoek naar kandidaten en struin je verschillende jobbards af om cv’s te screenen. Sta jij op de lokale banenbeurs. Of wie weet ga jij zelfs de straat op om mensen aan te spreken. Jij bepaalt!

In de rol als adviseur

Voor onze werkzame flexcollega’s treed jij in de rol als adviseur. Zijn er vragen over vakantiedagen of de cao? Dan kunnen flexcollega’s bij jou terecht. Op de vestiging, maar je gaat ook regelmatig langs op locatie.

Natuurlijk check je ook meteen of alles goed gaat op de werkvloer en of de flexcollega’s nog steeds met plezier naar werk gaan. Jij geeft loopbaanadvies en zorgt ervoor dat onze flexcollega’s kunnen groeien als medewerker en als mens.

Relatiebeheer van klanten

Werken in de recruitment betekent dat je snel moet kunnen schakelen. Je staat meteen in de startblokken wanneer een klant snel personeel nodig heeft. Jij zorgt ervoor dat de business van de klant door kan blijven gaan. Je bouwt een goede relatie op met je klanten. Maar dat gaat niet zomaar. Vertrouwen moet je winnen. Je laat daarom ook regelmatig van je horen of bezoekt de klant op locatie. Je denkt graag mee in arbeid gerelateerde vraagstukken en geeft advies.

Als intercedent heb je naast een sociale kant ook een commerciële kant. Jij ziet kansen en weet met jouw persoonlijkheid nieuwe klanten aan ons te binden. Zowel warme als koude acquisitie behoort tot je takenpakket.

Jory als intercedent

Een intercedent is het persoonlijke gezicht voor werkzoekenden, flexcollega’s en klanten. Jory geeft daarom graag een kijkje in zijn baan als intercedent bij Actief Werkt in Ommen. Hij heeft 5 jaar op een basisschool lesgegeven, maar besloot daarna om het roer om te gooien en begon zijn carrière als intercedent. En met succes: hij behaalde een mooie tweede plek in de intercedent van het jaar verkiezing!

Jory heeft al veel mensen geholpen die daardoor een mooie positieve stap in hun leven hebben kunnen zetten. Hij ziet kansen en mogelijkheden die werkzoekenden niet zien.

 

Jory: 'Ik zie kansen die werkzoekenden niet zien. Het werk is dynamisch: elke dag is anders.’

De dag van intercedent

Als intercedent is geen dag hetzelfde en de dag vliegt voorbij. Een telefoontje van een belangrijke klant of prospect kan een planning compleet doen veranderen. Dit houdt het werk van een intercedent spannend en onvoorspelbaar. Benieuwd hoe de agenda van onze intercedent Jory eruit ziet? 

8:25

We beginnen met een rondje koffie of thee. Even bijkletsen en de systemen opstarten. Daarna hebben we ochtendoverleg en bespreken we de lopende zaken, de taakverdeling, actuele vacatures, beschikbare kandidaten en nog meer. Ik ga direct aan de slag en heb nog tot 10 uur de tijd om de mailbox bij te werken. 

10:00

Ik heb en uitgebreid intakegesprek met Peter over zijn wensen, ambities, mogelijkheden en karakter. Ik heb een goed beeld van hem en heb hem al 3 vacatures voorgelegd die ik perfect bij hem vind passen. Na afloop bel ik zijn referent om na te gaan of deze net zo enthousiast is over Peter dan dat ik zelf ben. 

11:00 

Ik ga voor Peter aan de slag. Ik werk het CV van Peter uit en schrijf een pakkende tekst over hem en stel hem voor bij de opdrachtgevers.

12:00  

Lunchtijd! We doen boodschappen bij de supermarkt om de hoek en gaan lunchen. 

12:45

Voldaan loop ik naar mijn bureau en zie ik dat een van de opdrachtgevers heeft laten weten geen mogelijkheden voor Peter te zien. De vacature is net vervuld… balen! Gelukkig belt daarna een voor mij onbekend bedrijf waar ik Peter heb voorgesteld belt op. Ze willen hem wel leren kennen. Top! Ik vraag of ze vanmiddag tijd hebben, zodat ik eerst kennis kom maken. Dit kan direct wel even.

13:30

Wat een mooi bedrijf. Dit zou wel eens kunnen passen bij Peter. Hopelijk lukt het om deze klant binnen te krijgen. De kandidaat heb ik al, nu nog de voorwaarden en prijsafspraken. Terug op kantoor bespreek ik alles met mijn manager. We doen een passend voorstel.

15:00

Ik heb nu een afspraak met Marije. Ik heb haar 3 maanden geleden geholpen bij het vinden van een baan. Ze werkt via ons als teamleider in een productiebedrijf. Maar hoe gaat het nu echt met haar en op haar werk? Tijdens het ambitiegesprek probeer ik hierachter te komen. Ik geef haar extra uitleg hoe het precies zit met haar vakantiedagen als uitzendkracht, want hier had ze nog vragen over. Ook laat ze weten toe te   zijn aan een nieuwe uitdaging, maar eigenlijk ook wel erg op haar plek zit bij haar huidige werkgever. Misschien doorgroeien tot productieplanner? Zij durft hierover het gesprek niet zo goed aan te gaan. Ik ga dit voor haar doen.

15:45

Ik heb de opdrachtgever van Marije gebeld, nu even afwachten. De klant gaat een eventuele doorgroei van Marije intern bespreken. Nu ik de klant toch aan de lijn had, gaven ze ook aan dat ze per direct drie extra productiemedewerkers nodig hebben. Dit is nu prioriteit nummer 1. Ik breng mijn collega’s op de hoogte en we kijken in ons kandidatenbestand of we al direct mensen hebben. Samen komen we al tot een hele lijst met kandidaten die we kunnen bellen. GO! 

16:30

Bingo! Mijn collega heeft iemand gevonden: Erik. We hebben hem al eens op intake gehad, maar konden hem toen niet verder helpen. Nu gelukkig wel. We bellen direct naar de opdrachtgever en plannen een kennismaking in. Nog twee kandidaten nodig. We schrijven een vacaturetekst en plaatsen deze op onze website, jobboards en social media. 

17:20

Op de valreep ontvang ik een mailtje in de inbox. Het prijsvoorstel is goedgekeurd. Super! Nu hopen dat Peter ook enthousiast is. De dag zit er weer bijna op want om half 6 sluiten we de deuren.

Werkplek van intercedent

De vestiging is de vaste thuisbasis van een intercedent. Samen met je team zorg je ervoor dat een vestiging goed draait. Je hebt leuke collega’s en je voelt je er echt thuis. Successen vieren jullie samen!

Als intercedent kun je er ook voor kiezen om te werken op een inhouse locatie bij een grote klant. Je bent dan bijna fulltime bij de klant op locatie aanwezig zijn. Je helpt de klant niet alleen met de werving van flexkrachten, maar ook met een optimaal poolbeheer en planning.

Jory: ‘Ik werk in een hecht team. Het is hard werken, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. We zijn enorm gedreven en vieren onze successen met leuke uitjes’

Competenties intercedent

Een intercedent is een echte duizendpoot. Het is veelzijdig werk voor aanpakkers die van afwisseling houden. Je dient over de volgende competenties te beschikken:

  • Persoonlijk: contacten leggen van diepgaande aard en onderhouden.
  • Durf: gewoon doen en snel tot actie overgaan. Soms zelfs tegen (sociale) verwachtingspatronen in.
  • Creativiteit: ongewone gezichtspunten naar voren brengen en met originele oplossingen komen. 
  • Initiatief: kansen signaleren en ernaar handelen, jij neemt het voortouw.
  • Stressbestendigheid: effectief blijven presteren in het werk onder tijdsdruk. 
  • Prestatiemotivatie: jij stelt hoge eigen aan je werk en gaat voor het beste resultaat.

Hoe word je intercedent?

Intercedenten kun je worden met verschillende opleidingsachtergronden. Of je nu HR-management, bedrijfskunde, communicatie of PABO hebt gestudeerd. Intercedent is een toegankelijk en populair beroep waar je met allerlei opleidingsachtergronden in kunt rollen.

Het is belangrijk dat je over hbo werk- en denkniveau beschikt. Ook word je getest op bovenstaande competenties door middel van een profielentest. Het onboardingsprogramma voor intercedenten is intensief, maar heel gezellig en ongedwongen. Je krijgt een SEU-opleiding aangeboden, zodat jij je functie als intercedent goed kunt uitvoeren.

Wist je dat…?

Een baan als intercedent één van de beste (starters)banen is voor afgestudeerde hbo’ers? Je doet veel ervaring op met verschillende bedrijven. En dat biedt goede carrièrekansen!

Jory: ‘Met mijn PABO diploma ben ik breed opgeleid en heb ervaring in het werken met mensen. Ik pas prima in een functie als intercedent’.

Carrière van intercedent

Jouw ontwikkeling als medewerker en persoon staat bij ons centraal. In je werk als intercedent krijg je een standaardpakket aan trainingen aangeboden, zodat jij je werk goed kunt uitvoeren. Maar je bent ook vrij om zelf op zoek te gaan naar trainingen, hiervoor heb je een Persoonlijk Keuzebudget ter beschikking.

Als intercedent kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot senior intercedent en middels het MIO-traject (manager in opleiding) uiteindelijk naar vestigingsmanager. Wil je dan nog meer uitdaging? We hebben ook regiomanagers, waar je leiding hebt over verschillende vestigingen.

Ook kun je een overstap maken naar bijvoorbeeld de HR- of marketingafdeling op ons hoofdkantoor. Er zijn volop kansen en mogelijkheden, als je ze zelf aangrijpt!

Openstaande vacatures intercedent

Zie jij een baan als intercedent wel zitten? Bekijk onze openstaande intercedent vacatures en klik op onderstaande button.

lees meer