Baan als vestigingsmanager

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om als
vestigingsmanager bij een uitzendbureau
aan de slag te gaan?

Als vestigingsmanager ben je verantwoordelijk voor
het commerciële resultaat van jouw eigen vestiging.
Jij bent dé aangewezen persoon om het team te
motiveren, enthousiasmeren en inspireren. Jij hebt
de ondernemersgeest om van jouw vestiging
een succes te maken!

Vacatures vestigingsmanager

Vrijheid van ondernemen

In je functie als vestigingsmanager bij Actief Werkt krijg je alle vrijheid om te ondernemen. Met je ondernemende instelling en een dosis creativiteit ga je aan de slag.

Je bepaalt de koers en brengt structuur aan op de vestiging. Dat doe je door het opstellen van jaarplannen. Samen met de salesmanager ga je de regio veroveren en nieuwe omzet genereren. De commerciële resultaten rapporteer je aan de regiomanager.

In de rol als coach

Je geeft dagelijks leiding aan een klein team van enthousiaste intercedenten. Jij bent de inspirerende coach waar je collega’s altijd terecht kunnen. Je moedigt je collega’s aan wanneer dat nodig is.

Jij bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vestiging en checkt of je collega’s nog steeds met plezier naar werk gaan. Je houdt beoordelings- en evaluatiegesprekken en zorgt ervoor dat je collega’s kunnen groeien als medewerker en als mens.

Relatiebeheer klanten

Werken in de recruitment betekent dat je snel moet kunnen schakelen. Je staat meteen in de startblokken wanneer een klant snel personeel nodig heeft. Jij zorgt ervoor dat de business van de klant door kan blijven gaan.

Als vestigingsmanager bezoek je bestaande en potentiële klanten. Je bouwt bestaande relaties uit en haalt nieuwe klanten binnen om het klantportfolio te vergroten. Jij ziet kansen en weet met jouw persoonlijkheid relaties aan ons te binden. Je denkt graag mee in arbeid gerelateerde vraagstukken en geeft advies over personeelsbeleid. Klanten zien je als een prettige sparringpartner 

Carley als vestigingsmanager

Een vestigingsmanager staat aan het roer en bepaalt het succes van een vestiging. Carley geeft graag een kijkje in haar functie als vestigingsmanager bij Actief Werkt in Boskoop.

Carley heeft als senior intercedent bij een ander uitzendbureau gewerkt, maar heeft toen de overstap gemaakt naar Actief Werkt. Bij Actief Werkt kreeg ze een management opleidingstraject aangeboden. Dit heeft ze met succes doorstaan: Carley runt nu haar eigen vestiging. Het helpen van mensen aan een baan, dat is waar Carley het voor doet. De waardering die ze krijgt van iemand op het moment dat diegene ergens mag starten vindt ze zo fijn. Daarnaast vindt ze de afwisseling in haar werkzaamheden erg leuk. 

Carley: 'Ik ben tot de dag van vandaag enorm blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De mensen maken voor mij het verschil.’

De dag van vestigingsmanager

Een typische werkdag van een vestigingsmanager is een werkdag waarbij alles anders loopt dan gepland. Juist het onverwachte, het snelle schakelen en de ongeplande werkzaamheden maken het werk leuk.

Benieuwd hoe de agenda van onze vestigingsmanager Carley er uitziet?

8:30

Mijn dag begint met een goede kop cappuccino. Onder het genot van mijn koffie roep ik het team bij elkaar om aan de dagstart te beginnen. Wie gaat wat doen en wat zijn de prioriteiten vandaag? Oh ja! De omzetcijfers van afgelopen week zijn ook binnen, weer boven budget gepresteerd. Ik ben trots!

10:00

Na de dagstart is ons belrondje aan de beurt. Iedereen op de vestiging gaat commercieel bellen. Als we bijvoorbeeld een geschikte heftruckchauffeur ingeschreven hebben staan, gaan we vooral logistieke bedrijven bellen om te kijken naar de mogelijkheden. Of we hebben een goede commericeel medewerker binnendienst gesproken die op zoek is naar een baan in de technische branche. We gaan dan op zoek naar technische bedrijven om deze kandidaat te plaatsen. Of we bellen met het doel om een afspraak te scoren!

11:00 

Mijn collega's hebben allebei een intake op de vestiging. Goede kandidaten zijn schaars, maar mijn collega's hebben interessante kandidaten gevonden via de cv database en die staan nu op de stoep voor een intakegesprek. Ondertussen duik ik verder in de omzetcijfers. Welke omzet zit er aan te komen? Is er genoeg input vanuit het team? Wat zijn de acties geweest van de afgelopen dagen? Loopt alles nog op schema? Dit werk ik uit om morgen met het team te bespreken.

11:30  

Ondertussen zitten mijn collega's nog met hun kandidaat aan tafel om verschillende vacatures te bespreken. Stiekem luister ik mee en tip mijn collega's op een paar mogelijkheden.

12:30

Lunchtijd! We halen gezellig samen lunch bij de lokale supermarkt en lunchen ook altijd tegelijk met elkaar. Keep the teamspirit!

13:30

De lunchpauze is voorbij en ik ga mij voorbereiden op een afspraak met een prospect. Vorige week belde een prospect op dat hij op dit moment al enige tijd vier vacatures heeft openstaan en het maar niet lukt om deze te vervullen. Hij had mijn naam horen vallen bij een concullega en belde mij op voor een afspraak. Door het continu in contact zijn met prospects en klanten, het bezoeken van beurzen en evenementen zorg je ervoor dat je newerk groter wordt. Vervolgens ga ik op afspraak bij de prospect.

16:00

De afspraak ging heel goed, maar liep nogal uit. Ik ben pas net terug op de vestiging. Daar hoor ik dat een van mijn collega's een kandidaat direct naar een potentiële klant mag doorsturen. Duimen dat deze kandidaat een goede indruk achterlaat.

16:30

Ik ga snel mijn afspraak uitwerken en een offerte maken. Als de offerte akkoord is, mogen wij namelijk gaan meezoeken voor de vier vacatures. Hoe tof!

17:00

Aan het einde van de dag check ik of alles wat er vandaag gedaan is goed verwerkt is in het systeem. Ik zorg dat er weer een aantal interessante prospects/vacatures klaarliggen om morgen mee te starten.

17:30

Time to go home! Wat een heerlijke dag is het weer geweest en wat een voldaan gevoel geeft dat.

Werkplek van vestigingsmanager

De vestiging is de vaste werklocatie van een vestigingsmanager. Samen met je team zorg je ervoor dat je vestiging goed draait. Je hebt leuke collega’s en de vestiging voelt echt als thuis. De werksfeer sluit daar ook helemaal op aan. Successen vieren jullie samen!

Carley: ‘Actief Werkt gelooft in het openen van vestigingen. Wij zitten dichtbij de klanten en flexcollega’s. Deze persoonlijke touch past echt bij mij.’

Competenties vestigingsmanager

Een vestigingsmanager is een people manager, maar ziet ook overal commerciële kansen. Je dient over de volgende competenties te beschikken: 

  • Persoonlijk: contacten leggen van diepgaande aard en onderhouden.
  • Initiatief: kansen signaleren en ernaar handelen, jij neemt het voortouw.
  • Prestatiemotivatie: jij stelt hoge eigen aan je werk en gaat voor het beste resultaat.
  • Coachen: een team motiveren, enthousiasmeren en inspireren.
  • Strategisch denken: het bepalen van de koers en het opstellen van jaarplannen.
  • Delegeren: het overdagen van taken en verantwoordelijkheden.

 

 

Hoe word je vestigingsmanager?

Vestigingsmanager kun je worden met verschillende opleidingen. Of je nu HR-management, bedrijfskunde of communicatie hebt gestudeerd. Je beschikt over hbo of wo werk- en denkniveau. Ook word je getest op bovenstaande competenties door middel van en profielentest.

Het is wel belangrijk dat je ervaring hebt in de uitzendbranche. Bij Actief Werkt bieden wij onze intercedenten de mogelijkheid om middels het MIO-traject (manager in opleiding) door te groeien naar vestigingsmanager.

Carley: ‘Na mijn HBO opleiding Bedrijfskunde ben ik als intercedent gaan werken in de uitzendbranche. Toen ben ik echt verliefd geworden op het vak.’

Carrière van vestigingsmanager

Jouw ontwikkeling als medewerker en persoon staat bij ons centraal. Wij doen er alles aan zodat jij je werk als vestigingsmanager goed kunt uitvoeren. Veel van onze vestigingsmanagers zijn intern doorgegroeid door middel van het MIO-traject (manager in opleiding). Naast deze opleiding ben je ook vrij om zelf op zoek te gaan naar trainingen, hiervoor heb je een Persoonlijk Keuzebudget ter beschikking.

Ben je al vestigingsmanager en wil je nog meer uitdaging? Dan kun je bijvoorbeeld ook doorgroeien tot regiomanager. Je hebt dan leiding over verschillende vestigingen. Ook kun je een overstap maken naar bijvoorbeeld klantmanager. Er zijn volop kansen en mogelijk, als je ze zelf aangrijpt!

Openstaande vacatures vestigingsmanager

Zie jij een baan als vestigingsmanager wel zitten? Bekijk onze openstaande vestigingsmanager vacatures en solliciteer direct.

lees meer